Pindsvin og børn

Som beskrevet under fanen “Værd at vide før køb” er pindsvin som udgangspunkt ikke et dyr man anskaffer som kæledyr til sine børn ligesom F.eks en hamster eller et marsvin. Dermed ikke sagt at børn ikke kan være med på sidelinjen sammen med en forældre, der så at sige er primær ansvarsperson,- og en god relation mellem børn og et pindsvin er bestemt muligt. Nogle børn får endda stor glæde af et pindsvin, men som udgangspunkt skal de ikke anses som en god løsning ift. at blive et barns første kæledyr. Et afrikansk pygmæpindsvin er et lille sensitivt stikkende dyr, som kræver tålmodighed og en rolig tilgang, og kontakt til dyret kan desuden rent praktisk komme i konflikt med børns sengetid.
Jeg er meget forsigtig med at sælge mine små stikbolde til børnefamilier medmindre forældrene er 100% indstillede på opgaven som “dyrepassere”. Et barn kan ikke alene varetage pasningen og ansvaret og derfor er jeg meget påpasselig med at sikre mig at der er opbakning fra forældrene.
Når det er sagt så har jeg også haft supergode oplevelser med salg af en stikbold hvor det handlede om at barnet gerne ville have pindsvin OG hvor jeg var garanteret at også forældrene var med på ideen.
En af dem har jeg fået lov at fortælle om her og det er Mille og hendes familie.
Mille ønskede sig et pindsvin og efter at hendes mor, Pia, havde overbevist mig om at der var fuld opbakning, fik de reserveret Julius. Da det skulle passe med turen fra Sjælland og et sommerhusophold, de ikke ville udsætte Julius for kort tid efter indflytningen, fik han lov at blive her hos mig små 4 uger længere end normalt. Det betød så også at han var vant til mig og min duft og at han var lidt mere skeptisk på nye dufte end de helt små babyer normalt har været så han fnyste lidt af sin nye familie i starten og jeg var meget spændt på om han ville blive til Mille’s eller til Pia’s projekt.
Min skepsis er blevet gjort totalt til skamme. Mille har haft en engels tålmodighed og hun har nu fået opbygget tilliden mellem hende og Julius. Hun har troligt fortsat med at håndtere ham trods hans, til tider, meget sure attitude og det har båret frugt som det kan ses på billederne nedenfor.
Mange børn ville have mistet interessen og Mille fortjener virkelig stor ros for sin tålmodighed og forståelse og respekt for at pindsvin har deres helt egen personlighed.